SAD: Kampanja da Bil Klinton postane prva dama SAD

20 mar 2015

Jedna američka politička organizacija pokrenula je kampanju za nominaciju Hilari Klinton za predsedničke izbore pod sloganom "Bil Klinton za prvu damu SAD"

Jedna američka politička organizacija pokrenula je kampanju za nominaciju Hilari Klinton za predsedničke izbore pod sloganom „Bil Klinton za prvu damu SAD“, prenose tamošnji mediji.

Politički komitet „Bil za prvu damu“ (BillforFirstLady2016.com) počeo je da prikazuje promotivne video klipove na društvenim mrežama i da organizuje događaje sa slikom Bila Klintona u crvenoj haljini, visokim potpeticama i plavom tašnom.

„Uvek govore da Hilari nosi pantalone u našem braku. Sada ja nosim haljinu. Pošaljite Hilari u Belu kuću. Hvata me nostalgija za tom kućom“, navodi se u šaljivom video klipu.

Bivši američki predsednik u dva mandata, od 1993. do 2001. godine, nedavno se našalio na svoj račun u jednoj televizijskoj emisiji.

Bil Klinton je rekao da bi u slučaju da Hilari Klinton postane predsednica SAD on postao ne prva dama već „prvi čovek“.

„Mogli da bi onda da me zovu Adam“, našalio se Klinton.

Hilari Klinton, mada još nije zvanično objavila kanidaturu, smatra se najozbiljnim kandidatom Demokratske partije za predsedničke izbore 2016. godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!