Sabo: SVM je produžena ruka Fidesa

...pružena ka srpskom ultranacionalizmu

22. apr 2015

Predsednik Mađarskog građanskog saveza (MGS) Laslo Sabo Rac ocenio je danas da je mađarska politička klasa u Vojvodini u velikoj krizi.

On je na konferenciji za medije u Senti kazao da se nada da će građani ponovo razmisliti o toma za šta su glasali i da vide da da nije sigurno da su dobro učinili kada su dali ogromnu vlast Savezu vojvođanskih Mađara (SVM).

„SVM je u velikoj moralnoj krizi, a to se reflektuje na vojvođanske Mađare. SVM je praktično produžena ruka Fidesa, ali ta ruka nije pružena ka vojvođanskim Mađarima, već srpskom ultranacionalizmu, s kojim je SVM u koalicionom odnosu“, izjavio je predsednik MGS.

Rac Sabo je dodao da se ređaju afere u Mađarskom nacionalnom savetu, za koje je, prema njegovim rečima, takođe odgovoran SVM. On je napomenuo da su afere primetne i u lokalnim samoupravama.

„Nedavno je u Bačkoj Topoli bila ogromna afera oko novca, a uskoro će i ovde u Senti izbiti afera, jer senćanska lokalna samouprava, baš kao i ona Bačkoj Topoli, nije sposobna da obavlja svoje zadatke“, poručio je MGS.

On je naveo da je lokalna samouprava dozvolila brojne zloupotrebe u senćanskoj Gimnaziji za talente „Bojai“ i napomenuo da je reč o ukupno više od deset miliona dinara.

„Sve ovo će da se kao bumerang vrati lokalnoj samoupravi, jer je ona obavezna da podnese izveštaje Skupštini opštine“, dodao je Rac Sabo.

Predsednik Mađarskog građanskog saveza je kazao i da je nesposobnost ljudi na vlasti na lokalu jedan od razloga masovnog iseljavanja.

(Vajdasag Ma)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Šefica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga