Rotarijanci poklonili 50.000 evra vrednu opremu bolnici u Subotici

14 mar 2015

Poslednji put nova medicinska oprema za dijagnostiku na dečijem odeljenju je kupljena 1972. godine

Rotari klub Subotica, u saradnji sa Rotari fondacijom (Rotary Foundation) i klubovima iz Srbije, Mađarske i Italije, poklonio je danas 50.000 evra vrednu medicinsku opremu dečijem odeljenju Opšte bolnice u Subotici, u okviru akcije “Briga za decu”.

Projekat „Briga za decu“ pokrenut je pre nešto više od 20 meseci, a kako je objasnio predsednik Rotari kluba Subotica Relja Burzan, odlučili su se da pomognu upravo Opštoj bolnici u Subotici jer je poslednji put nova medicinska oprema za dijagnostiku na dečijem odeljenju kupljena 1972. godine.

Rotarijanci su Dečjem odeljenju poklonili kolor dopler ultrazvuk sa sondama za dijagnostiku kod dece i adolescenata, ECG monitor, spirometer i monitor životnih funkcija pacijenata.

Projekat je realizovan u okviru Multiklupske radionice na kojoj je projekat podržan i preporučen za kofinansiranje Rotari fondaciji.

Na današnjoj svečanosti dodeljena su i posebna priznanja Rotarija „Paul Harris Fellow“, koja se dodeljuje pojedincima koji su iskazali posebnu brigu za zajednicu i razumevanje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!