Rotarijanci skupili pola miliona dinara za izvore Fruškoj gori

07 Jun 2012

Na Fruškoj gori postoji više od 200 izvora prirodne pitke vode, kojima treba rekonstrukcija

Rotari klub Novi Sad-Dunav prikupio je oko pola miliona dinara u humanitarnoj akciji za uređenje izvora pitke vode na Fruškoj gori.

Ovaj klub ta sredstva je prikupio tokom tradicionalne godišnje akcije „Takmičenje u kuvanju”, koja je održana na novosadskoj plaži „Štrand”.

Rotarijanci su agenciji Beta kazali da na Fruškoj gori postoji više od 200 izvora prirodne pitke vode, koja okrepljuje izletnike i druge ljubitelje prirode i koji su veoma važni i za svakodnevni život i opstanak bogate fruškogorske faune.

Na „Takmičenju u kuvanju” učestvovali su rotari klubovi iz Srbije, a gosti su im bili rotarijanci iz zemlje, zatim iz Švajcarske, Nemačke, Austrije i Mađarske.

Rotarijanci su pripremali mesne i vegetarijanske specijalitete sa roštilja, a u revijalnom delu im se pridružilo i nekoliko novosadskih restorana.

Sav prikupljeni prihod od ulaznica, kao i donacije preduzeća i pojedinaca biće usmeren uređenju izvora pitke vode, koji će se rekonstruisati u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora.

Rotari klub Novi Sad-Dunav i pretodnih šest godina organizovao je isto takmičenje, a prihod je išao u humanitarne svrhe za pomoć bolnicama, slepim osobama, Crvenom krstu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!