Ristić: Jesu li na jugu Srbije sposobniji od Mirovića?

14 Oct 2016

Šta će premijer Pokrajinske vlade Igor Mirović učiniti da 17 miliona evra uđu u Vojvodinu?

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Sandra Ristić izjavila je danas da, dok se nova Pokrajinska vlast na čelu sa Igorom Mirovićem bavi uvođenjem tradicionalnih obeležja koja nisu tradicionalna i gašenjem Vojvođanske akademija nauka i umetnosti, Aleksandar Vučić je juče za pet okruga na jugu Srbije, mimo onoga što se finansira kroz ministarstva, odredio dodatnih dve milijarde dinara.

Ristić je u pisanoj izjavi pitala šta će premijer Pokrajinske vlade Igor Mirović učiniti da tako 17 miliona evra uđu u Vojvodinu.

“Isto kao što su juče obezbeđena sredstva za fasade i banje na jugu Srbije i najavljen dolazak investitora, sredstva i investitori mogu i moraju biti obezbeđeni i za vojvođanske opštine. Kao pokrajinska poslanica iz Bele Crkve, unapred skrećem pažnju da bi sve to Beloj Crkvi itekako dobro došlo”, navela je ona.

Ristić je istakla da svako ko i pomisli na stereotipe o nekakvoj “bogatoj Vojvodini” treba da se podseti da je nadavno u medijima objavljen podatak da, pored Bele Crkve, u treću grupu lokalnih samouprava, u kojima je stepen razvijenosti između 60 i 80 odsto republičkog proseka spadaju i Alibunar, Žitište, Bač, Kovin, Nova Crnja, Novi Bečej, Plandište, Sečanj, Titel, Čoka, zatim Mali Iđoš, Žabalj, Irig, Kovačica, Odžaci, Srbobran i Šid, dok je Opovo čak u četvrtoj grupi.

Ona je poručila Miroviću da već 22. oktobra ima priliku da lobira kod svog partijskog šefa, jer je tada u Novom Sadu zakazan sastanak dve vlade, pokrajinske i republičke.

“Ili su načelnici pet okruga, gradonačelnici i predsednici svih opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, sposobniji od Mirovića?”, navela je pokrajinska poslanica LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!