Rekordnih 1.500 biciklista na rođendanu Kritične mase

24 Apr 2015

Biciklistički događaj sa tradicijom dugom oko 20 godina i prisustvom u preko 400 gradova u svetu

Najposećenija do sada bila je današnja rođendanska Novosadska Kritična masa, u kojoj je učestvovalo preko 1.500 biciklista.

“Ovo je trenutno rekord kada je u pitanju broj biciklista u Novom Sadu. Pojedene su sve torte, podeljeni pokloni, bilo je svega. Kiša nas nije uhvatila i sve je prošlo bezbedno, u ležernom ritmu i zanimljivo”, rekao je za 021 Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative i dodao da je prethodno rekord bio 800 učesnika.

Vožnja je tradicionalno počela u Limanskom parku, a završila se na Novom naselju. Ljubitelji biciklizma su nakon vožnje prisustvovali promociji policijskih biciklističkih patrola i zdravih stilova života.

Kritična masa je koliko globalni, toliko i lokalni mesečni biciklistički događaj sa tradicijom dugom oko 20 godina i prisustvom u preko 400 gradova u svetu. Tim mesečnim događajem promoviše se biciklistička vožnja kao zabavan i zdrav način prevoza. Održava se u preko 300 gradova širom sveta, već 20 godina, a potiče iz San Franciska.

U Novom Sadu je prvi put održana u aprilu 2012, poslednjeg petka u mesecu u Limanskom parku u 17 sati, nakon čega je termin okupljanja postao mesečna tradicija.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!