Rakijada Parastos dudu u nedelju u Kovilju

04 Jun 2012

Žiri će posebno ocenjivati rakiju „dudovaču”, po kojoj su prepoznatljivi Kovilj i okolna mesta a posebno ostale vrste rakije

Tradicionalna, 17. po redu, rakijada „Parastos dudu” biće održana u nedelju, 10. juna u vojvođanskom mestu Kovilj a posetioci će imati prilike da probaju više od 30 vrsta rakija.

Žiri će posebno ocenjivati rakiju „dudovaču”, po kojoj su prepoznatljivi Kovilj i okolna mesta a  posebno ostale vrste rakije, najavili su organizatori.

„Rakijada” će početi pečenjem rakije „dudovače”, koja će se besplatno deliti posetiocima.

Na programu će biti i pripremanje i degustacija vojvođanskih gastronomskih specijaliteta, poput ribljih čorbi, zatim paprikaša od svinje mangulice i štrudli od maka ili višanja.

Tokom manifestacije biće organizovan i prigodni kulturno-umetnički program, a biće održana i sportska takmičenja u pecanju i u vožnji rolerima, kao i tradicionalna biciklistička trka od Novog Sada do Kovilja.

Organizatori su najavili da će posetioci moći fijakreom da se provozaju do čarde „Na kraj sveta” i do manastira Srpske pravoslavne crkve Kovilj.

Na ranijim „rakijadama” u Kovilju gosti su imali priliku da probaju retke vrste rakija, poput onih koje su napravljene od lubenice, paradajza, kupusa, limuna, pasulja.

Kako je najavljeno, „Parastos dudu” otvoriće predstavnici ambasade Brazila u Srbiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!