Radulović: Za Vojvodinu važna decentralizacija

26 Mar 2015

Za Vojvodinu bi najbolje bilo da se to desi na nivou okruga

Lider pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović najavio je danas u Novom Sadu da će u narednom periodu ključna stepenica za ovaj pokret biti pokrajinski izbori, koji će se održati najkasnije na proleće sledeće godine.

“Mi se za te izbore spremamo i ne samo da ćemo preći cenzus, već ćemo i pokazati koliko smo jaki u Vojvodini”, kazao je Radulović na konferenciji za novinare i dodao da će nakon “uspeha na pokrajinskim izborima” pokret prerasti u stranku, sa kojom će se pripremati za parlamentarne izbore koje očekuje 2017. godine.

Radulović je kazao da je za Vojvodinu važna decentralizacija, odnosno spuštanje izvornih prihoda na nivo lokalne samoprave, te da bi, prema njegovom mišljenju, za Vojvodinu najbolje bilo da se to desi na nivou okruga.

Pokret “Dosta je bilo” koji predvodi Saša Radulović postao je danas deo novosadskog parlamenta, pošto je u svoje redove primio do sada samostalnog odbornika u Skupštini Novog Sada Zorana Nikolića.

Zoran Nikolić je od avgusta 2014. do februara 2015. godine nastupao kao samostalni odbornik, ekonomista je i bio je član Demokratske stranke od 1999. godine do 2014, a na listi demokrata je i izbaran za odbornika.

Nikolić je na konferenciji za novinare kazao da su motivi za njegovu odluku stavovi i vrednosti koje zastupa pokret “Dosta je bilo”, među koje je ubrojao uređen sistem zasnovan na demokratiji, zakonima i vladavini prava, kao i transparentnost i odgovornost u državnim organima i preduzećima.

“Kao gradski odbornik zalagaću se za humano i odgovorno društvo u kojem su obezbeđeni školovanje, zdravstveno osiguranje, socijalna pomoć i penzije, a posebno za izbor najboljih i najkvalitetnijih stručnjaka bez partijskog zapošljavanja”, kazao je Nikolić.

Pokret “Dosta je bilo” danas će održati i skup u centru Futoga, gde ih je pre nedelju dana grupa od desetak ljudi sprečila da održi tribinu u objektu mesne zajednice, a Radulović je za incident optužio aktiviste Srpske napredne stranke (SNS).

(Beta)

Podelite ovu stranicu!