Radoman: Spremni smo za razgovore o finansiranju Vojvodine

08 apr 2015

I o svim drugim otvorenim pitanjima

Pokrajinska administracija spremna je da sa republičkom Vladom razgovara o finansiranju Vojvodine, kao i o svim drugim „otvorenim pitanjima u pokrajini“, izjavio je danas pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Rešenja za sva ta otvorena pitanja „mogu se tražiti u saradnji sa republičkom Vladom“, rekao je Radoman novinarima uoči sednice Skupštine Vojvodine, komentarišući izjavu premijera Aleksandra Vučića o tome da je Vlada Srbije spremna da u maju povede razgovore sa političkim strankama o finansiranju Vojvodine.

Radoman je napomenuo da su predstavnici pokrajinske vlade više puta pozivali republičku vladu na razgovore o mnogim pitanjima bitnim za pokrajinu, ali, kako je rekao, ništa drugo nije tim povodom urađeno osim što je ranije bila formirana radna grupa za izradu Zakona o finansiranju Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za finansije izrazio je nadu da Vučićeva izjava povodom rešavanja pitanja finansiranja Vojvodine „nije samo u stilu onih prethodnih, kada smo formirali radne grupe zajedno sa Republikom, a da ni slova nismo napisali“ o tom zakonu.

Radoman je podsetio da je nedavno pokrajinska vlada napravila tekst Zakona o finansiranju Vojvodine, koji je dostavila pokrajinskoj skupštini i izrazio očekivanje da će, zajedno sa koalicionim partnerima i ostalim polotičkim činiocima u pokrajini, izraditi zakon koji će biti „prihvatljiv kako za pokrajinsku, tako i za republičku skupštinu“.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!