Radoman: Politička previranja razlog privođenja

28 jan 2016

Zoran Radoman ostaje na mestu pokrajinskog sekretara za finansije

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman ocenio je danas da je njegovo privođenje u policijskoj akciji Rezač politički inspirisano.

Radoman je jedan od 80 uhapšenih u policijskoj akciji „Rezač“, koja je sprovedena krajem prošle godine. On je iz pritvora pušten 22. januara ove godine.

Pokrajinski sekretar je za RTV rekao da je istražni postupak još uvek u toku, a da je ceo slučaj u vezi sa njegovim prethodnim radnim mestom i nema veze sa njegovim radom u Pokrajinskoj vladi. On je dodao i da to, međutim, ne menja stvari.

„Mislim da je to proces koji je vrlo vezan za politička kretanja i da je to gotovo jedini razlog zbog kojeg je i pokrenut“, rekao je Radoman.

On je istakao i da ne misli da je isključiv razlog za njegovo hapšenje to što je kritikovao odnos republičkih vlasti prema Vojvodini.

„Reč je o kompletnim političkim previranjima i predstojećim izborima“, naveo je Radoman.

On je potvrdio da ostaje na mestu pokrajinskog sekretara za finansije i da je već u petak bio na svom radnom mestu.

MUP je akciju „Rezač“ sproveo 26. decembra prošle godine na teritoriji cele Srbije, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima i poreskom policijom. U sklopu akcije je uhapšeno 80 osoba zbog, kako je tada saopšteno, postojanja osnova sumnje da su od 2004. godine počinili više krivičnih dela u oblasti finansijskog kriminala i korupcije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!