Radio 021 poklonio knige Gerontološkom centru

10 jan 2012

„Ova akcija pokazuje da naši stari nisu zaboravljeni. Našim korisnicima će nove knjige puno značiti jer oni rado i puno čitaju”

Novosadski Radio 021 uručio je danas Gerontološkom centru u tom gradu oko 1.100 knjiga prikupljenih u tradicionalnoj humanitarnoj akciji “Moja knjiga – moj svet”.

Pomoćnica direktora Slavica Popović zahvalila je u ime Centra na poklonjenim knjigama, koje će biti ravnomerno raspoređene u sve tri biblioteke Gerontološkog centra. „Ova akcija pokazuje da naši stari nisu zaboravljeni. Našim korisnicima će nove knjige puno značiti jer oni rado i puno čitaju”, kazala je Popovićeva. Navela je da je u domovima Gerontološkog centra trenutno smešteno 868 ljudi, a da aktivnih članova čitalačke sekcije ima 262.

Radio 021 je u protekle četiri godine, uz pomoć svojih slušalaca i partnera, sakupio oko 6.000 knjiga za opremanje biblioteka Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, Dečije bolnice, Okružnog zatvora na Klisi. Kao i ranije, akciju je i ove godine pomogla Gradska biblioteka sa 200 naslova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!