PSG: Zabrana utakmice – kapitulacija pred huliganima

23 mar 2018

"Naročito licemerno deluje obrazloženje aktuelnog ministra da se meč između rukometašica Srbije i Kosova otkazuje zbog potencijalnih bezbednosnih rizika"

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je licemerna odluka ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da se otkaže meč ženskih juniorskih rukometnih selekcija Srbije i Kosova i da je ponižavajuće za Republiku Srbiju da „kapitulira“ pred najavama nasilja huliganskih grupa.

U saopštenju PSG je naveo da se pitanje Kosova može rešavati samo iskrenom politikom i pravim dijalogom, a ne medijskim nasiljim i na tajnim sastancima.

„Naročito licemerno deluje obrazloženje aktuelnog ministra da se meč otkazuje zbog potencijalnih bezbednosnih rizika i sukoba između naroda i policije, imajući u vidu da upravo vladini tabloidi već danima podižu tenziju i kreiraju atmosferu u kojoj je rat između srpskog i albanskog stanovništva gotovo neminovnost“, naveo j PSG.

Prema Pokretu, otkazivanje sportskog događaja i njegovo uzdizanje na nivo teme od nacionalnog značaja predstavljaju pokušaj da se skrene pažnja sa predstojećeg susreta Aleksandra Vučića i Hašima Tačija i nastavak neiskrene politike koja ne vodi ka rešenju, već produbljivanju konflikta.

PSG je dodao da je spreman da kad bude preuzeo odgovornost za upravljanje državom jasno i iskreno otvori dijalog koji će biti baziran na činjenicama i koji će biti temelj rešenja problema, a ne njegovog produbljivanja.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!