PSG: Snažna podrška Grupi protiv medijskog mraka

27 Sep 2017

"Vučić je glavni urednik gotovo svih medija u Srbiji, građani nemaju pojma šta se zaista događa u zemlji"

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da snažno podržava Grupu protiv medijskog mraka “Za slobodu medija”, jer smatra da bez istinske slobode medija nema ni slobode izbora ni demokratije.

Taj pokret je podržao akciju koju će ta grupa sprovesti u četvrtak, 28. septembra, kada će svi mediji, portali, veb stranice i društvene mreže koje podržavaju ciljeve te inicijative, u podne zamračiti ekrane ili obeležiti svoja štampana izdranja crnim znakom, koji simbolizuje medijski mrak.

“Kako je PSG i ranije isticao, ono što je Aleksandar Vučić kao ministar informisanja započeo devedesetih godina, uništavanjem medija drakonskim kaznama, sada je praktično ostvario, stavivši sve medije pod sopstvenu kontrolu. Predsednik Vučić je glavni urednik gotovo svih medija u našoj zemlji, a svojom uređivačkom politikom kupio je ‘pravo na istinu'”, navodi se u saopštenju PSG.

Pokret je dodao da se zbog takve situacije u medijima danas u Srbiji ne može čuti prava istina i da građani nemaju pojma šta se zaista događa u zemlji.

“Informišu se preko društvenih mreža, po trgovima ili na ulici, što nije dobro i nije dovoljno, dok se u klasičnim medijima ne može čuti ni reč opravdane kritike na račun vladajućeg režima”, naveo je PSG.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!