PSG: Premijerka ponizila Srbiju

07 Jul 2017

"Gest koji krši princip nezavisnosti u međunarodnim odnosima"

Pokret slobodnih građana (PSG) danas je osudio to što je premijerka Srbije Ana Brnabić ambasadoru Rusije predala stenogram svoje izjave stranom mediju, što PSG smatra “nastavkom ponižavanja Srbije”.

“Slobodarski duh Srbija je gradila vekovima i ni jedan državni funkcioner, pa ni predsednica Vlade, nema pravo da ga rasprodaje kupujući podršku za sebe”, saopštio je PSG čiji je lider Saša Janković.

U saopštenje je ocenjeno da je “postupak Brnabić nedostojan Srbije i njenih građana” i da “krši princip nezavisnosti u međunarodnim odnosima i zakon koji zabranjuje potčinjavanje Srbije bilo kojoj stranoj sili”.

“Taj sramni gest predstavlja nastavak politike ponižavanja pred međunarodnom zajednicom koju Vlada vodi već godinama, a kojom pred svetskim metropolama nastoji da prikrije nasilje kojim vlada unutar zemlje“, dodao je PSG.

Premijerka je ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu predala stenogram svog intervjua američkoj agenciji Blumberg kako bi ga uverila da je loše interpretirana njena izjava da bi Srbije pre izabrala EU nego Rusiju, rekla je juče portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!