PSG podneo krivičnu prijavu protiv funkcionera SNS

06 sep 2018

"Vrh stranke, čiji je glasnogovornik Vladimir Đukanović, već je poznat po krvavom pokušaju etničkog inženjeringa"

Pokret slobodnih građana podneo je krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika i funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića jer je izjavom „zajednički život sa Šiptarima u istoj državi je nemoguć, vremenom oni će nas pojesti“ izazvao nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost, saopšteno je danas iz te stranke.

PSG navodi da je neprihvatljivo da takve stavove iznosi funkcioner vladajuće stranke, koji otežavaju uspostavljanje normalnih odnosa „u delu Evrope koji karakteriše multietničnost i zajednički život građana različitih nacionalnosti“.

Vrh stranke čiji je glasnogovornik Vladimir Đukanović je već poznat po krvavom pokušaju etničkog inženjeringa, a najave novog ‘razgraničenja’, ‘podizanja zidova ili žica’ uvod su u nastavak politike koja je Srbiji ukrala 30 godina“, navode iz PSG.

Kako se dodaje, Građanski blok 381, čiji je član PSG, je u svom osnovnom dokumentu jasno naglasio da će se zalagati za smanjivanje etničkih distanci, negovati kulturu tolerancije u odnosu sa drugima i stvaranjem uslova za istorijsko pomirenje zavađenih naroda raditi na skandinavizaciji regiona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!