PSG: Ministar policije zloupotrebljava položaj

05 Sep 2017

"Pritisak na tužilaštvo na način nezabeležen u novijoj istoriji parlamentarizma i demokratije"

Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da pokuša da reši brojne nerasvetljene slučajeve na, kako je navedeno, pravno i moralno utemeljen način.

Pokret Saše Jankovića apelovao je na ministra Stefanovića da to učini na uštrb stranačkog interesa a u korist građana.

“Građani Srbije zaslužuju istinu i o slučaju Savamala“, navedeno je u saopštenju.

PSG smatra da Stefanović “kontinuirano zloupotrebljava položaj, vršeći pritisak na tužilaštvo, na način koji nije zabeležen u novijoj istoriji parlamentarizma i demokratije”.

“Ukoliko već ima želju da ‘pomogne’ rad tužilaštva, Pokret slobodnih građana ga (Stefanovića) poziva da nepresušnu energiju usmeri na rasvetljavanje nemilih događaja u kojima su batinaši SNS na zastrašujući način ispoljili silu i pretukli novinare koji se ne ustručavaju da izveštavaju objektivno”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da predmet policijske istrage i krivične prijave tužilaštvu mora da bude i slučaj gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, koji je nedavno pretio smrću članu Srpske napredne stranke Vladimiru Polovini.

“Ministar policije ne bi smeo da liši sudskog epiloga ni tragični slučaj ‘helikopter’ u kojem je život izgubilo sedmoro ljudi u krajnje čudnim i nerazjašnjenim okolnostima”, zaključeno je u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!