PSG: Međunarodna zajednica mora prestati da mirno posmatra ubijanje medija i zastrašivanje novinara u Srbiji

20 Sep 2017

"Tapšući Vučića po ramenu međunarodni zvaničnici saučestvuju u operaciji ubijanja kritičke misli"

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da pruža punu podršku novinarima i medijima u Srbiji koji su izloženi zastrašujućim pritiscima vlasti samo zbog toga što profesionalno obavljaju svoj posao, te poručio da od međunarodne zajednice očekuje da prestane mirno da posmatra gušenje medijskih i drugih sloboda u Srbiji.

“Tapšući Vučića po ramenu, razni međunarodni zvaničnici praktično saučestvuju u operaciji ubijanja kritičke misli u našoj zemlji. Njena posledica je da će u Srbiji uskoro postojati samo od vlasti strogo kontrolisani mediji koji će veličati ‘mudru i državotvornu politiku’ Aleksandra Vučića i njegove bratije”, ističe se u saopštenju PSG.

PSG dodaje da snažno podržava vlasnika nedeljnika “Vranjske” Vukašina Obradovića i novinare te redakcije, “koja je ugašena usled katastrofalnih i dugotrajnih političkih pritisaka”. Takođe, i redakciju Krika i njegovog urednika Stevana Dojčinovića, koji su izloženi brutalnim napadima vladajućeg Pokreta socijalista zbog istraživačkih tekstova o stanu predsednika ove stranke i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

PSG je izrazio zabrinutost i zbog najave da će vlast tokom izrade novih medijskih zakona pokušati da uđe u regulaciju interneta, jer je, kako smatraju, očigledni cilj da se dodatno ograniče medijske slobode i sloboda izražavanja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!