PSG: Ključno da se spreči izborna krađa u Beogradu

25 Sep 2017

"Građani imaju za koga da glasaju"

Pokret slobodnih građana saopštio je danas, povodom najave prevremenih izbora za gradsku vlast Beograda, u decembru, da je ključno da se spreči izborna krađa, i da nijedan glas ne bude izgubljen, a da je stvar “izborne tehnike” kako će se ići na izbore.

“Građanima poručujemo: ‘Moguće je!’. Imaju za koga da glasaju, a mi se obavezujemo da ćemo obezbediti normalan život za sve, bez straha, laži i nasilja”, navodi se u saopštenju tog pokreta, dostavljenom agenciji Beta.

“Ostaje da obezbedimo kakav-takav pristup medijima, jer ovim tempom uništavanja svega, kada Vučić kao najavljeni nosilac liste za Beograd izgubi, to neće imati ko da objavi. Što se tiče finansiranja izborne kampanje, ne brinite: Nemamo ‘tetku u Kanadi’, ali osvrnite se oko sebe, pogledajte u svoj frižider i džep i čujte uvrede zdravog razuma o ‘istorijskim uspesima’. Naša kampanja teče svakog dana, to je stvarnost ponižavajućeg života u Srbiji kojoj kao alternativu nudimo pristojan život dostojan čoveka”, poručio je Pokret slobodnih građana.

“Kako će se ići na izbore, stvar je izborne tehnike. Ključno je da ni jedan glas ne bude izgubljen, da se spreči masovna izborna krađa i da na vlast dođu kvalitetni ljudi, da ne bude ‘džaba smo krečili’ ” – piše se u saopštenju pokreta Saše Jankovića.

Dalje se kaže da su “predstavnici slobodne demokratske opozicije u stalnom kontaktu na svim nivoima i sve odluke biće donete na vreme”.

Pokret slobodnih građana je podsetio da je objavio jedanaest principa za saradnju slobodne demokratske opozicije koji su temelj uspešne saradnje pre, ali i posle izbora.

U saopštenju je ocenjeno da je bilo jasno da će izbori biti uskoro nakon, kako se navodi, “akcije zastrašivanja građana policijom, za koju je rečeno da će se nastaviti i pojačati”.

Termin za redovne izbore za gradsku vlast Beograda je april iduće godine, ali je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio da beogradski odbor SNS “razmišlja o izborima koji treba da budu u decembru”, da on “ne misli da je baš najbolje” da izbori budu tada, ali da se “neće protiviti” eventualnoj takvoj odluci SNS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!