PSG: Građani Srbije potpuno nebezbedni na ulici i pred institucijama

20 dec 2017

"Policijom suštinski rukovodi osoba sa dve godine staža"

Pokret slobodnih građana ocenio je danas da su građani Srbije potpuno nebezbedni na ulici, u školi, kod kuće i pred institucijama i da je nasilje svih vrsta postalo osnovno obeležje vlasti Srpske napredne stranke.

„Za samo 24 časa u Srbiji su se dogodila četiri ubistva, a jedna od žrtvi je i policajac. Dok ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uverava da je bezbednosna situacija u zemlji nikad bolja i da je sve veći talas nasilja samo niz ‘nepovezanih’ događaja, građani žive među ubistvima, eksplozijama automobila, nasiljem na stadionima i u školama, govorom mržnje, diskreditacijama i pretnjama sa medija u rukama vlasti i u javnom prostoru“, navodi se u saopštenju PSG.

Taj pokret dodaje da je ceo vrh sektora bezbednosti potpuno politizovan i da srpskom policijom suštinski rukovodi osoba sa dve godine staža i, kako se navodi, sa „huliganskim i kriminalnim miljeom“.

„Pokret slobodnih građana ističe da je lek u podizanju institucija, depolitizaciji sistema bezbednosti i pravosuđa i podizanju države i društva na univerzalnim vrednostima. Njih, međutim nikako ne mogu predstavljati niti uspostaviti ljudi čija celokupna istorija i dela se sastoje u negiranju tih vrednosti, te će bezbednost građana Srbije morati da sačeka promenu vlasti“, dodaje se u saopštenju PSG.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!