PSG: Građani da se odupru lažima i pretnjama kojima ih zastrašuje vlast

26 Sep 2017

"Sve očiglednije pogubne posledice ekonomske politike Srpske napredne stranke"

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da su pogubne posledice ekonomske politike Srpske napredne stranke sve očiglednije i kao primer naveo pokretanje stečajnog postupka nad Srpskom fabrikom stakla u Paraćinu i otpuštanje 230 zaposlenih u toj kompaniji.

“Da je reč o potpunom slomu pravnog sistema svedoče i navodi uplašenih radnika da je određivanje broja ‘prekobrojnih’ učinjeno na osnovu nepoznatih kriterijuma. Kulminciju bezakonja predstavlja čak i sprečavanje radnika da uđu u prostorije fabrike kako bi uzeli lične stvari”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ocenjuje da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će “Srbija uskoro morati da uvozi radnu snagu” poprima “obrise crnog humora”, a da on ni sam ne veruje u priče o blagostanju, čemu svedoči izjava tokom posete Žagubici da je “ponosan što je došao među sirotinju”.

“Neuspešni i jeftini pokušaj prebacivanja odgovornosti na opoziciju, tvrdnjom da stanovnike Žagubice svrstavaju u građane drugog reda, ne abolira vladajuću koaliciju od odgovornosti za katastrofalne uslove života (ne samo) građana Žagubice”, navodi se u saoštenju.

PSG je pozvao građane da se “svim demokratskim sredstvima odupru lažima, obmanama i pretnjama kojima vlast SNS svakodnevno zastrašuje građane”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!