PSG, DS i NS bojkotuju izbore za mesne zajednice u Novom Sadu

07 Jul 2017

"Izbori nezakoniti i nepošteni, SNS jednostrano menjala pravila"

Gradske organizacije Pokreta slobodnih građana (PSG), Demokratske stranke i Nove stranke u Novom Sadu najavile su da će bojkotovati predstojeće izbore za savete i nadzorne odbore u mesnim zajednicama na teritoriji grada, jer su, kako su naveli, ti izbori nezakoniti i nepošteni.

“Demokratske i građanske političke organizacije ne mogu i ne treba da učestvuju u nepoštenim i nezakonitim izborima. SNS ovim potezima de facto sam učestvuje na izborima koje je sam i organizovao, u kojim će sam prikupljati, kupovati i brojati glasove i u kojim će sam sebe proglasiti za pobednika, kao što je to uradio za predsedničke izbore”, saopštile su te stranke.

One su optužile Srpsku naprednu stranku (SNS) da je preko svojih predstavnika u gradskim organima jednostrano menjala pravila za glasanje, namerno prekršila zakonske rokove, po sopstvenom interesu izabrala u kojim će se mesnim zajednicama održati izbori sada, a u kojim za mesec dana, te onemogućila građanima da se kandiduju dok svoje kandidature ne podnese vladajuća stranka.

PSG, DS i Nova stranka pozvale su i druge političke i građanske organizacije u Novom Sadu da im se pridruže u bojkotu izbora u mesnim zajednicama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!