PSG demantovao navode na društvenim mrežama da je Saša Janković ranjen ili ubijen

23 Sep 2017

"Želimo da verujemo da proturanje ovako opasnih i uznemirujućih lažnih vesti ne predstavlja pripremu javnosti za ono što bi moglo da usledi"

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da su netačne informacije objavljene na društvenim mrežama da je na predsednika tog pokreta Sašu Jankovića “pucano ili da je ubijen”.

“Obaveštavamo javnost da je lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković živ i zdrav”, navodi se u saopštenju.

Član predsedništva PSG Srđan Škoro je kazao da sama činjenica da je ogroman broj ljudi poverovao u tu “užasnu vest” svedoči o tome u kakvom gradu i državi žive građani Srbije.

“Želimo da verujemo da proturanje ovako opasnih i uznemirujućih lažnih vesti ne predstavlja pripremu javnosti za ono što bi moglo da usledi”, rekao je Škoro.

On je kazao da se svakodnevno protiv Saše Jankovića i PSG-a vodi “bestijalna kampanja preko plaćenih sluga odanih aktuelnoj vlasti” i ocenio da je strah od gubitka beogradskih izbora “očigledno toliko izražen u vladajućoj koaliciji da ga više ne mogu skriti”.

“Nadamo se da pokazna vežba policije i blokada čitavog Beograda nema za cilj uvođenje budućeg policijskog časa, niti obračuna sa opozicijom i građanima koji misle svojom glavom”, rekao je Škoro i dodao da to nije isključeno jer o bezbednosti građana brinu direktor BIA Bratislav Gašić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, a njima “nezakonito koordinira” predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!