PSG: Bes Ane Brnabić na medije oslikava odnos vlasti pema slobodi

13 dec 2017

"Diktatura u Srbiji iz puzajuće prelazi u otvorenu fazu"

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da „bes“ premijerke Ane Brnabić zbog toga što se mediji bave imovinom političara nije iznenađenje i da odslikava odnos vlasti u Srbiji prema javnom interesu, slobodi i pravima građana.

PSG je ocenio da to pokazuje da „diktatura u Srbiji iz puzajuće prelazi u otvorenu fazu“ i da se to može rešiti samo smenom vlasti.

„Predstavnici vlasti više se i ne libe da otvoreno iskažu prezir prema preostalim mrvicama slobode medija, propisima o socijalnoj sigurnosti, pravima radnika, vladavini prava“, naveo je PSG.

Taj Pokret je ocenio da Srbija nazaduje u svim oblastima od kojih zavise kvalitet života i prava građana.

Premijerka Brnabić je sinoć na Radio televiziji Srbije izjavila da „takozvani“ istraživački novinari istražuju imovinu funkcionera i njihove rodbine u skladu sa svojim željama.

„Mi u ovom trenutku imamo razne takozvane istraživačke medije koji kako god hoće, bez ikakve odgovornosti i bez toga da njih neko pozove na odgovornost, kopaju po imovini funkcionera, što je u potpunosti ‘okej’ i pošto to nije u skladu sa zakonima, oni sami u skladu sa svojim željama određuju šta je bliža, a šta dalja porodica“, rekla je Brnabićeva.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!