PSG: Aktuelna vlast nesposobna, bestidna i opasna 

04 avg 2018

"Vučić i njegova politička klika nemaju ni toliko morala da preuzmu odgovornost za svoje postupke"

Pokret slobodnih građana (PSG) danas je saopštio da je pokušaj Aleksandra Vučića da sa pozicije šefa Saveta za nacionalnu bezbednost za situaciju u zemlji, a posebno za položaj Srbije u pregovorima sa Prištinom, okrivi lidera tog pokreta Sašu Jankovića, „priznanje nesposobnosti vlasti, bestidno i opasno koliko i ona sama“.

„Ratna politika devedesetih, neozbiljna, nemušta i neiskrena politika danas, te krajnja nesposobnost Aleksandra Vučića za vođenje države jedini su uzrok ozbiljnih problema koje Srbija ima iznutra i spolja“, navodi se u saopštenju PSG.

Dodaje se da „posle tri decenije uništavanja države, povedenih i izgubljenih ratova, ekonomske i društvene devastacije zemlje, Vučić i njegova politička klika nemaju ni toliko morala da preuzmu odgovornost za svoje postupke već za sunovrat krive nekog ko nikada nije bio na vlasti“.

„Srbiji treba odgovorna, sposobna, hrabra vlada sa vizijom evropske, građanske, demokratske, moderne i čoveku okrenute Srbije, da zemlju povede putem stvarnog prosperiteta, a ne propagandnih fantazija. Pokret slobodnih građana i naši politički partneri spremni su da to ponude, ističe se u saopštenju PSG.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost izjavio da pojedini opozicioni političari, navodeći samo Sašu Jakovića, u saradnji sa stranim agenturama rade protiv svoje države i naroda izjavama da vlast u Srbiji sprema nasilje na Kosovu i Metohiji po dogovorenom scenariju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!