Prvi nautički festival za vikend u Titelu

16 Aug 2010

U okviru festivala u subotu će biti priređen "karneval brodova", a poestioci će birati najbolji čmac i najbolji rečni brodić, u dve konkurencije: dužine do sedam metara i više od sedam metara. Biće organizovano i krstarenje Tisom za sve zainteresovane.

Prvi nautički festival u jugoistočnoj Evropi “Čil aut” (Chill Out) održaće se predstojećeg vikenda u Titelu, saopštili su organizatori.

U okviru festivala u subotu će biti priređen “karneval brodova”, a poestioci će birati najbolji čmac i najbolji rečni brodić, u dve konkurencije: dužine do sedam metara i više od sedam metara. Biće organizovano i krstarenje Tisom za sve zainteresovane.

Na “Čil autu” takmičari će se nadmetati i u sportskom ribolovu, u disciplini “dubinka iz čamca-lengerizacija”, na potesu od 18. do 4. kilometra Tise. Sve ribe koje budu upecane u okviru takmičenja biće poklonjene narodnoj kuhinji u Zrenjaninu.

“Čil aut” će imati i prateće programe, uključujući i ekološku akciju “Reciklirajmo svest”. Posetioci će za skupljenih 20 plastičnih flaša dobiti jedno pivo u plastičnoj ambalaži, a za 20 praznih limenki dobiće jednu limenku piva. U pratećem programu je i kuvanje ribljeg kotlića, kao i letenje motornim zmajem za sve zainteresovane posetioce.

Subota uveče rezervisana je za muzički program, u okviru kojeg će nastupiti nekoliko bendova, među kojima i novosadski Ateist rep (Atheist Rap). Nakon nastupa bendova, posetioce će do ranih jutarnjih sati zabavljati di-džejevi.

Regionalni centar za prigovor savesti, koji je i organizator cele manifestacije, za festival je pripremio i akciju “Hrana, ne oružje”, tokom koje će posetiocima podeliti besplatnu hranu.

Pokrovitelj festivala, koji će se održati 21. i 22. avgusta, je Opština Titel, a više pojedinosti o ovoj manifestaciji može se pronaći na adresi www.chillout.in.rs.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!