Protest za nezavisni javni servis u Crnoj Gori

27 dec 2017

Grupa nevladinih organizacija, priredila je performans ispred crnogoroskog parlamenta, pod motom „Nezavis…

Grupa nevladinih organizacija, priredila je performans ispred crnogoroskog parlamenta, pod motom „Nezavisni Javni servis i tačka“. Apelovali su na sve da pomognu da se zaustavi pokušaj vlasti da smjenama nepodobnih u Savjetu RTVCG povrati kontrolu nad crnogorskim Javnim servisom.

„Javni servis pripada svima nama, zaslužujemo da svaki naš euro koji je otišao u RTCG, znamo da je otišao u nezavisni Javni servis“, rekao je Radoš Mušović u ime organizatora protesta koji je održan ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Direktorica CRVNO-a Ana Novaković kazala je da je smjenom Gorana Đurovića sa mjesta člana Savjeta RTCG Administrativni odbor pokazao da je sredstvo DPS-a koje se tako obračunava sa neistomišljenicima.

Stevo Muk iz Instituta alternative apelovao je na DPS da ovaj proces zaustavi.

„I da sačuvamo nezavisnost RTCG-a. Apelujemo na druge stranke u vladajućoj koaliciji da pomognu da se ovo zaustavi”, kazao je Muk.

Performans ispred parlamenta organizovali su Centar za građansko obrazovanje (CGO), Centar za istraživanje i monitoring (CEMI), Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), Institut Alternativa (IA) i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), a u znak protesta protiv napada i pritisaka na nezavisnost RTCG.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!