Protest u Beogradu: Mi nismo miševi

17 Apr 2017

"RTS - javna kuća Srbije"

Učesnici 15. po redu “Protesta protiv diktature” u ponedeljak uveče su ispred zgrade Doma Narodne skupštine oko 20 sati završili protesnu šetnju, uz najavu da će se u utorak, 18. aprila ponovo okupiti na istom mestu.

Prethodno su organizovali minut ćutanja u znak sećanja na trogodišnju Milicu Rakić koja je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine, a zatim su polako počeli da se razilaze.

Tokom protesne šetnje, prošli su preko Terazija i pored Trga Republike i stigli do zgrade Radio televizije Srbije u Takovskoj ulici gde su nakratko zastali skandirajući “Ostavke, ostavke”, “Hoćemo uživo” i “Javna kuća Srbije”.

Tokom šetnje saobraćaj u centralnim beogradskim ulicama je bio zaustavljen, a po nezvaničnim procenama policije, broj demonstranata je nešto posle 19 sati bio oko 400.

Kolonu, na čijem čelu su demonstanti nosili transparent sa zahtevima učesnika protesta “Fer i slobodni izbori, sloboda medija, decentralizacija, poboljšanje radničkih prava i departizacija”, predvodili su dobošari.

Nosili su i transparent “Vučiću robija”, “Protiv terora vlasti”, “Za vladavinu prava”, “Mi nismo miševi”, “Car je go”, “Vučiću, lopove”…, a neprestano se čula buka pištaljki i improvizovanih trubica.

Protest je počeo okupljanjem kod Doma Narodne skupštine nešto posle 18 sati, a tokom šetnje saobraćaj u centralnim beogradskim ulicama bio je obustavljen.

Skup je obezbeđivao manji broj saobraćajnih policajaca, a primetni su bili i policajci u civilu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!