Protest Građanskog bloka 381 uz policijski kordon i verbalne napade desničara

"Do većih incidenata nije došlo, ali je atmosfera bila napeta"

21. sep 2018

Pristalice Građanskog bloka 381 danas su se po 15. put okupile u Pionirskom parku u Beogradu da javno postave pitanja predsedniku Aleksandru Vučiću, dok je u drugom delu parka u isto vreme, ispred Predsedništva Srbije održan skup Srpske desnice i predsednika Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića.

Između dve grupe nalazio se policijski kordon, osim verbalnih napada i optužbi do većih incidenata nije došlo, ali je atmosfera bila napeta.

Predstavnici Građanskog bloka 381 nosili su transparent „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“ i ponovo javno uputili niz pitanja predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Zašto ponižavate građane Srbije? Zašto je žena bez znanja i srama na čelu Vlade Srbije?, Ko se ugrađuje u svaki posao? Zašto policijom komanduju kriminalci?“, bila su pitanja predstavnika Građanskog bloka 381 koji su uputili poziv Aleksandru Vučiću da pristane na političko sučeljavanje.

Nakon postavljanja pitanja pristalice Građanskog bloka 381 i njihov predsednik i predsednik Pokreta Slobodnih građana Saša Janković napustile su Pionirski park praćeni povicima Sime Spasića da nikada neće doći na vlast.

Pristalice Srpske desnice nosile su transparente na kojima je pisalo da žele obavezni vojni rok, držali sliku bivšeg komandanta vojske Republike Srpske Ratka Mladića, prvostepeno osuđenog na doživotnu robiju zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegoviniu, i puštali pesmu „Leleču Turci, kukaju bule“.

Oni su pripadnike građanskog bloka vređali i nazivali „izdajnicima“ i „ubicama“.

Građanski blok 381, na čijem je čelu Janković, čine Pokret slobodnih građana, Zelena ekološka partija – Zeleni, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija.

(Beta, arhivska fotografija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Dijalog
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga