Projekat izgradnje infrastrukture za elektromobile

11 sep 2012

Elektrovojvodina i FTN pokrenuli su projekat izgradnje infrastrukture mreže punjača za elektromobile na području cele Vojvodine

Kompanija Elektrovojvodina i novosadski Fakultet tehničkih nauka pokrenuli su projekat izgradnje infrastrukture mreže punjača za elektromobile na području cele Vojvodine, saopšteno je danas iz te kompanije.

Saradnja obuhvata izradu idejnog projekta i biznis plana za realizaciju infrastrukture mreže punjača za elektromobile, navodi se u saopštenju.

„Reč je o infrastrukturi budućnosti sa kojom Elektrovojvodina daje značajan doprinos zaštiti životne sredine i primeni najčistije, najplemenitije energije u funkciji zadovoljavanja dnevnih potreba i maksimalnog uređenja energetskog bilansa sa aspekta smanjenja potrošnje fosilnih goriva“, objašnjava se u saopštenju.

Dodaje se da je Elektrovojvodina u ovom trenutku spremna da omogući proces korišćenja elektropunjača i naplate, pošto ima koncepciju i tehnologiju sa kojom može obezbediti daljinsko korišćenje i naplatu energije koja se utroši za punjenje.

„Cilj je da se što više za lokalno kretanje koristi ovaj vid prevoza, kako bi se smanjilo zagađenje ugljen-dioksidom i kako bi se uštedeo novac koji se troši na korišćenje fosilnih goriva. Ideja je da se automobili pune na jeftinu energiju i da Elektrovojvodina na taj način da svoj doprinos smanjenju zagađenja“, navodi se u saopštenju za javnost.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!