Program prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske

04 Aug 2009

U Novom Sadu danas je predstavljen IPA Program prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije do 2013. godine, vredan 3,24…

eu.jpgU Novom Sadu danas je predstavljen IPA Program prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije do 2013. godine, vredan 3,24 miliona evra, koji se po prvi put pokreće između ove dve države.
Na prezentaciji programa istaknuto je da će biti finansirani projekti prekogranične saradnje u oblasti privrede, prekograničnih istraživanja, razvoja inovacija, razvoja turizma, zaštiti prirodnih dobara pograničnih regiona, kao i unapređenju dobrosusedskih odnosa lokalnih zajednica sa obe strane granice.
Istaknut je i opšti cilj programa, koji omogućava izgradnju kapaciteta lokalnih, regionalnih i državnih institucija za sprovođenje EU programa i njihovu primenu za buduće EU strukturne fondove.
U Skupštini grada Novog Sada danas su predstavljena i uputstva za podnosioce projekata, aplikacioni formular i budžet, kao i procedure prijave i evaluacije projekata.
Predviđena sredstva za ovaj progam su 3,24 miliona evra, od kojih su IPA sredstva za Hrvatsku 1,44, a za Srbiju 1,8 miliona evra.
Predviđeno je minimalno trajanje projekta od šest meseci, odnosno maksimalno trajanje do dve godine, a krajnji rok za podnaošenje predloga projekata 16. oktobar ove godine.
Prezentaciju su organizovali Ministrastvo finansija Srbije, Pokrajinski sekretarijat za regionalnu i međunarodnu saradnju i Skupština Novog Sada.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!