Produžen rok za dodelu vojvođanskih subvencija

05 sep 2014

Podsebni podsticaji za ualaganja u Žitište, Čoku i Plandište

Konkurs za dodelu subvencija za nadoknadu troškova ulaganja kod novih investicija, produžen je do utroška sredstava iz budžeta, saopšteno je danas iz Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP).

Subvencije su u iznosu od 50.000 do 100.000 evra, u zavisnosti od visine investicije, troškova projektne dokumentacije ili privremenog jednogodišnjeg zakupa prostora.

Kako se navodi iz Fonda, za investiciju od 1,5 miliona evra u naredne tri godine, koja će obezbediti najmanje 50 novih radnih mesta, može se ostvariti pravo na subvenciju u iznosu od 50.000 evra.

Oni projekti u koje će biti uloženo tri miliona evra i koji će zaposliti najmanje 100 radnika u naredne tri godine, mogu da dobiju subvenciju u iznosu od 100.000 evra.

Uslov za dobijanje pomoći je da kompanija ostvaruje više od polovine prometa kroz izvoz, da izgradi nove proizvodne pogone, obavlja delatnost u namenski izgrađenom objektu i da posluje u prerađivačkom ili u sektoru informacionih tehnologija (IT).

Dodaje se da će visina uloženih sredstava i broja novih otvorenih radnih mesta biti umanjen za 50 odsto onim kompanijama koje budu ulagale u nerazvijene opštine, i to u Žitište, Čoku i Plandište.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom investitori treba da podnesu VIP fondu, a više inofrmacija nalazi se na sajtu sr.vip.org.rs.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!