Prodaja Koraksovog kalendara za 2018. godinu u centru Beograda

29 dec 2017

Veliki zidni kalendar kroz 13 ilustracija predstavlja kritički osvrt na 2017. godinu

Pokret Novi optimizam i list Danas organizovali su danas u centru Beograda prodaju prazničnog kalendara „2018-Godina Vučića“, čiji je autor ovogodišnji laureat nagrade „Dobar primer Novog optimizma“ Predrag Koraksić Koraks.

Na štandu kod sporne plastične gradske novogodišnje jelke, u Knez Mihajlovoj ulici, građanke i građani kupovali su veliki zidni kalendar koji kroz 13 ilustracija predstavlja kritički osvrt na 2017. godinu.

Nekoliko građana koji se nisu predstavili, zalepilo je na ogradu oko jelke, prekoputa štanda na kojem su se prodavali kalendari, papire na kojima je pisalo: „S pogledom na ovu novu, veliku i sjajnu novogodišnuju jelku u našem ponosnom Beogradu želim svim Beograđanima naše prelepe zemlje srećnu Novu godinu i mnogo velikih i sjajnih uspeha, zdravlja i sloge uz nadu da ćemo u svakom segmentu naših života u novoj godini samo ići napred“.

Jedna žena, koja je takođe zalepila taj papir na ogradu, upitana ko je ona, i da li je iz Srpske napredne stranke, odgovorila je potvrdno.

Nešto kasnije jedan građanin je prišao ogradi jelke i na jednom od tih papira dopisao „Samo za 83.000 evra mojih para, mog poreza“ – što je objavljena cena te imitacije drveta od plastične mase.

Koraksić je ranije, povodom nagrade „Dobar primer Novog optimizma“ koju je nedavno dobio, više puta rekao da je optimista i da je „ispratio“ predsednike Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunicu, Borisa Tadića, te da će „ispratiti“ i sadašnjeg Aleksandra Vučića.

List Danas je objavio veliki kalendar s karikaturama Predraga Koraksića – Koraksa koji se po 350 dinara prodaje na kioscima i na prodajnim mestima dnevne štampe.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!