Prijetnje smrću uredniku Prime Timea zbog emisije o „Oluji“

Osim prijetnje da će "dobiti u potiljak", muškarac je Zovku poslao i red vožnje autobuske linije kojom je Zovak godinama redovno putovao u posjetu porodici

17. avg 2018

Domagoj Zovak, satiričar i urednik News Bar Prime Timea, satirične emisije koja se emituje i na TV N1, dobio je prijetnje smrću nakon emisije koja se bavila proslavom godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“.

Naime, Zovku je posle emisije putem Facebooka poručeno: „I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se“.

Zovak je s istog profila i ranije dobijao poruke, ali se uglavnom radilo o uvredama. Ovog puta riječ o prijetnji smrću. Osim prijetnje da će „dobiti u potiljak“, muškarac je Zovku poslao i red vožnje autobuske linije kojom je Zovak godinama redovno putovao u posjetu porodici.

Zovak je cijeli slučaj prijavio policiji.

„Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vidiš nešto što ti se ne sviđa da se jednostavno, umjesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za prijetnju smrću autoru emisije. Trebalo je dogurati do ovoga. Ali, malo branitelji koji otkazuju koncerte nepodobnim pjevačima, pa DORH koji ne goni one koji prete jer su bili pijani i jer su branitelji, pa predsjednica koja kaže da su prijetnje samo izraz nezadovoljstva i konačno dođemo do ovako olakog razbacivanja s prijetnjama smrću. Ja sam to sad prijavio. Kao Vojko Vrućina ‘reka san NE MOŽE'“, rekao je Zovak za N1.

(Slobodna Evropa, Foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga