Prijave DRI protiv Čelara, Ivaniševića, Takač i Doroslovačkog

21 mar 2015

Protiv Čelara i Takač DRI je podneo i prijave za privredni prestup

Državna revizorska institucija (DRI) podnela je prijave protiv tri odgovorna lica u javnim preduzećima čiji su osnivači Grad Novi Sad i Autonomna Pokrajina Vojvodina, kao i protiv dekana Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Kako se navodi na portalu DRI, Sektor za reviziju javnih preduzeća u toj instituciji podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktora novosadskog JKP Informatika Dejana Čelara.

Na izveštaj DRI o poslovanju Informatike u 2013. godini reagovala je i opozicija u Novom Sadu, koja je nedavno tražila raspravu o odgovornosti i smenu Čelara. Odbornici vladajuće većine su takav predlog odbili.

Sektor za reviziju javnih preduzeća u DRI je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podneo i protiv direktorke Vojvodinašuma Marte Takač, koju je Pokrajinska vlada prvo smenila, a potom na poslednjoj sednici imenovala na mesto vršioca dužnosti direktora u tom preduzeću.

Protiv Čelara i Takač DRI je podneo i prijave za privredni prestup, potvrđuje se u saopštenju objavljenom na portalu te institucije. Kako se u njemu navodi, prijava za privredni prestup podneta je i protiv bivšeg direktora novosadskog JKP Lisje Stojana Ivaniševića, koji je tu funkciju obavljao tokom 2013. godine.

Protiv dekana novosadskog Fakulteta tehničkih nauka Radeta Doroslovačkog Sektor za reviziju budžeta i budžetskih fondova u DRI podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Taj fakultet je, reagujući na izveštaj DRI o poslovanju te obrazovne institucije u 2013. godini, odbacio sve kritike.

DRI je pre dva dana objavio da je podneo ukupno 204 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, 17 krivičnih i 19 prijava za privredni prestup protiv odgovornih lica u javnim institucijama širom Srbije, čiji je rad kontrolisala.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!