Pretučen učesnik LGBT konferencije

13 sep 2014

Labris je ovim povodom organizovao protestni marš LGBT aktivistkinja i aktivista

Organizacija za lezbejska ljudska prava Labris saopštila je da je sinoć u centru Beograda pretučen nemački državljanin, učesnik međunarodne konferencije o LGBT pravima „The future belongs to us“.

U saopštenju te organizacije se navodi da je on teško povređen i da se trenutno nalazi u bolnici gde je operisan.

Umesto planiranih sesija konferencije, Labris je ovim povodom organizovao protestni marš LGBT aktivistkinja i aktivista.

Njima se pridružio i nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm.

On je na konferenciji za novinare, koja je sazvana pre protestne šetnje, rekao da je jako uznemiren i šokiran ovakvim činom i da se nada da će se povređeni Nemac oporaviti.

On je istakao da niko nije siguran šta se desilo, te da svedoci tvrde da je napadač nekoliko puta uzviknuo “Nećemo strance ovde”.

„Mene je zvao ministar Stefanović kako bi izrazio žaljenje zbog toga što se desilo i da me obavesti da je na ovom slučaju angažovao ne samo redovne jedinice već i specijalne. Obećao je da će se ovaj slučaj brzo razrešiti. Kasnije ću i sam otići do bolnice da se raspitam za stanje mladića“, rekao je Vilhelm.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je policija uhapsila jednog od trojice prisutnih tokom tuče na Brankovom mostu u kojoj je povređen nemački državljanin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!