Preteći grafiti protiv Dina Merlina

31 okt 2011

Nepoznate osobe u Novom Sadu upalile zastavu Turske i ispisale preteće grafite protiv sarajevskog pevača Dina Merlina, na istom mestu gde su nedavno zapalili zastavu BiH

Nepoznate osobe ispisale su na zidu zgrade na Bulevaru oslobođenja ispisale preteće grafite protiv sarajevskog pevača Dina Merlina koji krajem novembra treba da održi dva koncerta u Beogradu.

Grafiti su ispisani sinoć pored murala sa likom Ratka Mladića, na istom mestu gde su pre dve nedelje pripadnici ekstremističkog pokreta „Naši“ zapalili zastavu Bosne i Hercegovine u znak protesta zbog najave održavanja koncerata.

Na grafitima piše: „Dino, sve je laž osim smrti“ i “ Otkriću ti tajnu, nešto lepo treba da se desi“.

Prema nepotvrđenim informacijama, sinoć je na istom mestu zapaljena i zastava Turske.

Stanari okolnih zgrada uputili su saopštenje medijima u kojem se navodi da su nepoznati momci sinoć oko 21 sat, na očigled stanara, zapalili zastavu Turske pr enego što su iscrtali preteće grafite na fasadi zgrade.

Stanari su podsetili da se njihove zgrade nalaze na manje od 100 metara od policijske stanice, ali su uprkos tome izloženi stalnim ekcesima iste grupe mladića.

Novosadska policija zaplenila je nakon prvog incidenta dva računara iz zgrade na Bulevaru oslobođenja na kojoj se nalazi mural sa Mladićevim likom, ali nikoga nisu priveli.

Novosadska policija je 18. oktobra navela da mural sa Mladićevim likom ne postoji u Novom Sadu.

Prema navodima desničarske organizacije „Naši“, paljenje zastave BiH je izraz nezadovoljstva zbog Merlinovih izjava kojima je, kako oni tvrde, „poslednjih 20 godina širio mržnju prema Srbima“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!