Preminuo profesor ekonomije Miroslav Prokopijević

"Miroslav Prokopijević ostaće upamćen kao veliki borac za slobodu pojedinca, odgovornu državu i dosledno sprovođenje vladavine prava"

21. jan 2019

Profesor ekonomije, saradnik Instituta za evropske studije i direktor Centra za slobodno tržište Miroslav Prokopijević iznenada je preminuo, preneli su danas mediji.

Prokopijević je rođen 1. novembra 1953. u Lučanima, gde je završio osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Čačku, diplomirao je 1976. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu, a potom 1978. i na Filozofskom fakultetu.

Magistrirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu i na FPN-u u Zagrebu, gde je 1981. i doktorirao.

U svojoj dugogodišnjoj akademskoj i istraživačkoj karijeri Prokopijević je ostavio je veliki broj knjiga, naučnih radova, publikacija i eseja u kojima se najčešće bavio temama iz oblasti tržišne privrede, Evropske unije, kao i tranzicionih reformi u Srbiji, navodi se u saopštenju LIBEK-a, čiji je Prokopijević bio saradnik.

Pored predavanja na Evropskom univerzitetu, kao i na univerzitetu Donja Gorica, predavao je kao gostujući predavač na univerzitetima u Lajpcigu, Duizburgu, Torinu, kao i na Univerzitetu „Džordž Mejson“ u SAD.

Miroslav Prokopijević ostaće upamćen kao veliki borac za slobodu pojedinca, odgovornu državu i dosledno sprovođenje vladavine prava.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Potop
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga