Premijera predstave ‘Zrenjanin’ u četvrtak

23 May 2017

"Fabrike koje su hranile stotine hiljada porodica prepuštene su najstrašnijem dozvoljenom lopovluku i devastaciji"

Premijera predstave “Zrenjanin” hrvatskog autora Igora Štiksa, koji je i autor songova, biće održana u četvrtak, 25. maja, u zrenjaninskom Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”, najavljeno je danas.

Reditelj predstave Boris Liješevića rekao je da je “Zrenjanin” predstava koja za predmet uzima dogadjaje iz nedavne prošlosti, ali i sadašnjosti.

“Vreme privatizacija poharalo je zemlju gore i perfidnije nego ratovi i bogate industrijske gradove pretvorilo u olupine, ljušture na izdisaju, prazne karoserije na točkovima. Fabrike koje su hranile stotine hiljada porodica prepuštene su najstrašnijem dozvoljenom lopovluku i devastaciji”, rekao je reditelj.

Ta predstava, kako je kazao, pokušava da shvati šta se to dogodilo i kako da sadašnjost ne prihvatimo kao sudbinu.

“Ne uzimajući nijedan konkretan primer, niti konkretan Grad, predstava traži uzrok i matricu propadanja i u centar zbivanja dovodi do juče izgubljenog, a danas već pobunjenog čoveka”, naveo je Liješević.

Scenograf predstave je Vladimir Savić, kostimografija je poverena Drini Krlić, kompozitorka je Jelena Popržan, vokalna saradnica Ana Šajrer a učitelj plesa Zoran Simonović.

U predstavi igraju Dejan Karlečik, Milan Kolak, Jovan Torački, Edit Tot Miškeljin, Eva Sanja Radišić, Stefan Juanin i Miljan Vuković.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!