Prekrečen grafit mržnje prema imigrantima

05 Jul 2015

...po hitnom postupku

Anti-grafiti jedinica “Gradskog zelenila” prekrečila je po hitnom postupku poruku mržnje protiv imigranata, ispisanu na zidu kuće u ulici Stefana Stefanovića, u centru Novog Sada, saopštilo je to novosadsko javno preduzeće.

Direktor “Gradskog zelenila” Aleksandar Bogdanović osudio je pojavu grafita, istakavši da ovakvi natpisi predstavljaju atak na Novi Sad i Novosađane. Bogdanović je naglasio da je gradonačelnik Miloš Vučević oformio Anti-grafiti jedinicu da bi se uklonili svi grafiti mržnje i poslala poruka da je Novi Sad grad tolerancije.

“U Novom Sadu nema mesta mržnji, šovinizmu, niti provokacijama bilo koje vrste. Gradonačelnik Vučević i SNS bore se da Novi Sad bude grad po meri svih njegovih stanovnika i posetilaca. Grad u kojem nema mesta razlikama bilo koje vrste. Sredina oslobođena bilo kog  oblika mržnje”, rekao je Bogdanović.

Direktor JKP “Gradsko zelenilo” u dogovoru s gradonačelnikom Vučevićem apelovao je na nadležne organe da što pre otkriju autore spornog grafita mržnje, njihova imena saopšte javnosti i pokrenu odgovarajući krivični postupak u skladu sa zakonom.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!