Predsedniku Vojvođanske partije Aleksandru Odžiću pretili smrću preko društvenih mreža

Policiji prijavio višemesečne pretnje i uznemiravanja koja su mu uputila poznata ili nepoznata lica preko društvenih mreža, ali i van njih

24. sep 2018

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić prijavio je danas novosadskoj policiji veći broj pretnji, među kojima su i pretnje smrću, a koje je dobijao u proteklom periodu preko društvenih mreža.

Odžić je za novosadski informativni portal 021 rekao je da je Policijskoj upravi Novi Sad prijavio sve višemesečne pretnje i uznemiravanja koja su mu uputila poznata ili nepoznata lica preko društvenih mreža, ali i van njih.

„Tužilaštvo je većinu prijavljenih pretnji okarakterisalo kao krivična dela prema članu 138. krivičnog zakonika – ugrožavanje sigurnosti, i u skladu sa tim biće podnete krivične prijave protiv svih lica koja su sebi dali za pravo da vređaju, prete i sude o nečijem političkom delovanju, mišljenju i životu. Svaka naredna uvreda ili pretnja koju dobijem, biće automatski prosleđena nadležnim organima za visoko tehnološki kriminal u cilju daljeg procesuiranja“, naveo je Odžić.

Dodao je da ranije nije prijavljivao ovakve poruke jer im nije davao previše pažnje, ali da su sada postale učestale, i da je s obzirom da Srbija ima državne službe koje treba da se bave bezbednošću na internetu, ipak odlučio da se obrati policiji.

Ocenio je da su mu pretnje najverovatnije upućene zbog njegovog političkog delovanja.

Portal 021 je objavio pretnje koje su upućene Odžiću: “Vojvodina sigurno nikada neće biti republika. Ti ćeš sigurno biti zaklan. Pratimo te. Dobićeš nož u vrat”.

LSV osudio pretnje Aleksandru Odžiću

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudio pretnje predsedniku Vojvođanske partije Aleksandru Odžiću.

“Pozivamo nadležne državne organe da hitno i najodgovornije ispitaju sve pretnje i procesuiraju odgovorne, a javnost o tome bude obaveštena. Samo na taj način i uz oštru kaznu, može biti poslata jasna poruka da nasilje nije i ne može biti metod političke borbe”, naveo je u saopštenju za javnost generalni sekretar LSV-a Bojan Kostreš.

(Autonomija/021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga