Predsednik SNS-a u Kikindi podneo ostavku zbog afere

21 Nov 2012

Ostavka zbog pokušaja korupcije bivše odbornice SDPS-a Azre Valentić, kojoj su pretili i SMS-om

Predsednik Opštinskog odbora Srspke napredne stranke (SNS) u Kikindi Ladislav Tomi? podneo je ostavku na tu strana?ku funkciju, nakon afere u kojoj je jedan predstavnik te stranke nudio direktorsko mesto jedinoj odbornici Socijaldemokratske stranke Srbije (SDPS) Azri Valenti?, a snimak tog razgovora objavila lokalna VK televizija.

Tomi? je za današnji novosadski Dnevnik rekao da je ostavku podneo jer se ne slaže sa šefom Okružnog odbora SNS-a Pavlom Markovim, ali i zbog dešavanja u vezi sa odbornicom Azrom Valenti?.

“Predsednik Okružnog odbora je na sednici na kojoj sam podneo ostavku izneo niz optužbi, rekavši da sam tu i ja napravio propust. Ne prihvatam te kritike, ali pošto je on hijerarhijski iznad mene, a ja držim do sebe i na?ina na koji sam vodio stranku, nije bilo druge nego da podnesem ostavku”, rekao je Tomi?.

Jedan ?lan SNS-a je Azri Valenti? u telefonskom razgovoru nudio mesto direktorice Kulturnog centra, ukoliko prestane da pomogne toj stranci da “prekomponuje” lokalnu vlast u Kikindi, koju predvodi Demokratska stranka.

Azra Valenti? je policiji prijavila taj pokušaj korupcije, kao i veliki broj prete?ih SMS poruka koje je dobijala sa nepoznatih brojeva mobilnih telefona.

Nakon ove afere, centrala SDPS-a je raspustila opštinski odbor stranke, na ?ijem je ?elu bila 23-godišnja Azra Valenti?.

(Dnevnik)

 

Podelite ovu stranicu!