Predloženo zaključavanje škola u Novom Sadu

13 Feb 2014

"Genijalan" predlog za povećanje bezbednosti

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama u Novom Sadu donelo je odluku da školama predloži zaklju?avanje vrata i kapija tokom nastave, kako bi se u?enicima osigurala bezbednost, saopšteno je nakon današnjeg prvog sastanka ovog tela.

“Jedna od najvažnijih mera koja ?e biti primenjena je zaklju?avanje glavnih i sporednih ulaza u škole kao i popravka postoje?ih ograda i postavljanje novih gde je to neophodno”, kazao je na sastanku predsednik Koordinacionog tela Zoran Srdi?.

Srdi? je dodao da ?e školama biti poslat dopis kako bi utvrdile šta im je potrebno da se osiguraju, te da ?e Gradska uprava za obrazovanje obezbediti neophodna sredstva za tu namenu.

Na sastanku je usvojena i odluka o izradi Nacrta lokalne strategije za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u skladu sa zakonima.

Skupština Grada Novog Sada obrazovala je ovo telo u okviru Mera za prevenciju nasilja i zlostavljanja u osnovnim i srednjim školama, koje su donete na sednici u maju 2013. godine, a predlaga? za njegovo formiranje bio je Savet za bezbednost Skupštine grada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!