Predizborna saradnja manjina?

22 okt 2011

Na okruglom stolu manjinskih političkih stranaka predložen zajednički nastup na predstojećm izborima

Predsednik Crnogorske partije Nenad Stevović pozvao je danas partije nacionalnih manjina u Srbiji na zajednički nastup na predstojećim izborima.

Stevović je na okruglom stolu u Novom Sadu, kojem prisustvuju predstavnici petnaestak manjinskih partija rekao da je saradnja moguća sa onim manjinskim strankama koje nisu ničije „marionete“.

„To su one partije koje shvataju da je saradnja neminovnost i preduslov za opstanak na političkoj sceni Srbije i za očuvanje identiteta“, kazao je Stevović.

Predsednik Građanskog saveza Mađara Laslo Rac Sabo ocenio je da je Srbija u velikoj, nacionalnoj krizi jer joj preti gubitak „zemlje predaka“.

On je rekao da u Srbiji postoji i neopravdan strah da će biti izgubljene i one „nepradedovske već stečene“ teritorije.

„U Srbiji se ne razlikuju realne opasnosti od onih koje ne predstavljaju nevolje zbog čega se rađa tenzija i prema manjinama koje samo brane sopstvene interese i pokušavaju da žive u Srbiji“, ocenio je Rac Sabo.

Okruglom stolu „Političke partije nacionalnih zajednica u predvečerje izbora u Srbiji“ prisustvuju i predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara, Bošnjačke demokratske zajednice, Romske partije, Rusinske demokratske stranke, Demokratske zajednice Hrvata, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Demokratske partije Albanaca, Demokratske stranke Bugara, Demokratske partije Makedonaca, Saveza bačkih Bunjevaca.

Okruglom stolu koji je organizovala Crnogorska partija, prisustvuju i predstavnici ambasada Mađarske, Hrvatske, Albanije i Slovačke.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!