Pre 24 godine počelo je „događanje naroda“

Jul 8 2012

Lek je Vojvodina republika

Nevladina organizacija Vojvođanski klub ocenila je danas da novu Vladu Srbije žele da sastave politike i akteri koji su pre 24 godine na protivustavan način srušili autonomiju Vojvodine.

Ta nevladina organizacija ponovila je da se zalaže za stvaranje „Republike Vojvodine” u „Saveznoj republici Srbiji” i ocenila da je federalizam lek za „isceđenu, iscrpljenu i osiromašenu” Vojvodinu, i da je koristan za sve delove Srbije i državu u celini.

Vojvođanski klub je u saopštenju za javnost podsetio da je 9. jula 1988. godine „grupa dobro uvežbanih i instrumentalizovanih” građana s Kosova, ali i iz drugih područja Srbije došla u Novi Sad, ultimativno tražeći promenu Ustava Srbije.

Oni su to radili pod izgovorom da se problemi na Kosovu ne mogu rešiti bez poništenja  autonomnih pokrajina i ukidanja svih ovlašćenja autonomijama, i uz političku parolu „Oj Srbijo iz tri dela, sad ćeš opet biti cela!”

“Srpski populistički pokret srušio je Jugoslaviju, razbuktao nacionalističku histeriju i gurnuo Srbiju u rat, diktaturu i bezakonje”, ocenio je Vojvođanski klub.

Ta nevladina organizacija je navela da je Vojvodina od tada do danas svedena na nedovoljno razvijeni region Srbije

„Vojvodina je postala siromašan, srazmerno najsiromašniji region, u kojoj nezaposlenost čini skoro 27 odsto. Vojvodina se posmatra kao komora i veliki špajz hrane i potrepština, iz kojeg se uzimalo bez pitanja”, naveo je Vojvođanski klub.

(Autonomija)

Ne sviđa mi seSviđa mi se (+5 rating, 5 votes)
Loading...Loading...
Odštampajte ovaj tekst Odštampajte ovaj tekst

Pogledajte još:

Posted by on Jul 8 2012. Filed under Autonomija, Izdvajamo, Vojvodina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
NAPOMENA:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Autonomija.info. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Autonomija.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Neki komentatori, koji su duže prisutni na našem sajtu, imaju mogućnost objavljivanja komentara bez moderiranja. Molimo vas da ne zloupotrebljavate naše poverenje i da vaš iskazi budu primereni i uljudni.
Hvala na razumevanju!

Pretraga arhive

Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga

Prijatelji sajta

Log in | Designed by Gabfire theme | GoDev | Google+