Poverenica osudila pretnje Mariniki Tepić

13 dec 2017

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas pojavljivanje grafita protiv narodne po…

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas pojavljivanje grafita protiv narodne poslanice Nove stranke Marinike Tepić i pretnje koje su joj prethodnih dana upućene putem društvenih mreža.

„Grafiti koji sadrže pretnje, kao i neprimerene, seksističke i diskriminatorne poruke, nedopustivi su u svakom demokratskom društvu u kojem svi građani i građanke treba da se osećaju ravnopravno i bezbedno“, navela je Janković u saopštenju.

Poverenica je pozdravila pravovremenu reakciju policije i hapšenje lica koje je osumnjičeno za pretnje smrću poslanici Tepić i zahtevala nastavak istrage i adekvatno sankcionisanje počinilaca koji su izneli nove pretnje.

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić dobija pretnje pošto je u Skupštini Srbije početkom novembra postavila pitanje „šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to s Mišom Vacićem“, vođom jedne od ekstremnih desničarskih grupa.

Jedna od najbrutalnijih pretnji potpisao je Tomislav Lovreković, koji je objavio tekst u kome se navodi da: „N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi“.

Marinika Tepić juče je saopštila da je podnela prijavu policiji zbog organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!