Potpredsednik JS iz Bele Crkve prešao u SNS, uprkos ranijim optužbama za kriminal

09 jan 2016

Članovi Opštinskog odbora SNS-a u Beloj Crkvi 23. decembra prošle godine ukazali su potpredsedniku te stranke i ministru pravde Srbije Nikoli Selakoviću da je Marjan Aleksi' tajkun koji je upropastio privredu

Dosadašnji potpredsednik Jedinstvene Srbije i zamenik predsednika opštine Bela Crkva Marjan Aleksić prešao je u Srpsku naprednu stranku (SNS), iako su ga lokalni funkcioneri te stranke krajem prošle godine optuživali da je uništio privredu u toj opštini i da je tajkun.

“Aleksić je odluku obrazložio time da je u SNS-u i njenom predsedniku i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću prepoznao snagu koja menja Srbiju na bolje i koja je jedina sposobna i spremna da se maksimalno posveti ostvarenju ciljeva koji su usmereni u oporavak i napredak Vojvodine i ove južnobanatske opštine”, javila je Radio-televizija Pančevo na svom portalu.

Član Izvršnog odbora SNS i koordinator za južni Banat Branko Malović rekao je da prelazak Aleksića u redove “naprednjaka” nije nikakvo iznenađenje, pošto ta stranka “svakim danom jača svoje redove u južnom Banatu”.

Članovi Opštinskog odbora SNS-a u Beloj Crkvi 23. decembra prošle godine ukazali su potpredsedniku te stranke i ministru pravde Srbije Nikoli Selakoviću da je nezaposlenost u Beloj Crkvi velika i da građani loše žive, a za tu situaciju su optužili zamenika predsednika opštine Marjana Aleksića.

Oni su izneli tvrdnje tvrdnje da je Aleksić kupujući preduzeća uništio privredu Bele Crkve, a nazvali su ga i lokalnim tajkunom.

“Dosta je ljudima tajkunizacije, koja se svodi na to da jedan koji ima neko vreme neku zaleđinu, kapital koji ne znam kako je stekao, može da se podiči i upravlja ne svojom firmom i preduzećem, već celim opštinama”, rekao je tada Nikola Selaković.

Dodao je da će te optužbe “sigurno biti proverene” i da će pred zakonom odgovarati svako ko vrši krivična dela.

RTV Pančevo je naveo, pozivajući se dobro obaveštene izvore, da je izvesno da će nakon prelaska Aleksića u SNS doći do prekomponovanja vlasti u Beloj Crkvi, tako što će većina odbornika Demokratske stranke (DS) preći u “naprednjake”, čime će DS biti izbačen iz vlasti u toj opštini.

Na taj način, SNS će biti na vlasti u svih osam južnobanatskih opština.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!