Portal Bebac traži ostavku ministra zbog Zakona o podršci porodici

13 sep 2018

"Ministar trudnice i mame smatra prevarantima koje varaju državu i nesposoban je za rešavanje suštinskih problema roditeljstva"

Roditeljski portal Bebac zatražio je danas hitnu i neopozivu ostavku ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića zbog propusta u Zakonu o finansijskoj podršci porodici i izjava zaposlenih u ministarstvu kojim upravlja.

Bebac je u pismu naveo da je umesto sistemskog rešenja problema roditelja, Đorđević dozvolio da nov Zakon o finansijskoj podršci porodici stupi na snagu sa svim svojim nepravilnostima.

Bebac je naveo da roditelji ne prihvataju izvinjenje povodom izjave predstavnice ministarstva Milene Antić Janić koja je rekla da su žene potrebne poslodavcima da rade, a ne da „sutradan odu na porodiljsko odsustvo“, jer kako navode iz portala, ta izjava jasno odražava i odredbe novog zakona.

Ostavku su zatražili i zato što smatraju da Đorđević, kako je navedeno, „ne razume problem roditelja, trudnice i mame smatra prevarantima koje varaju državu, zato što izbegava da se javno suoči sa kritikama roditelja i nesposoban je za rešavanje suštinskih problema roditeljstva“.

Na izjavu predstavnice Ministarstva za rad Milene Antić Janjić reagovao je u utorak ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je ocenio kao „skandaloznu“ i naložio da Antić bude „adekvatno sankcionisana“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!