Ponovo napadnut Omladinski centar CK 13

11 jan 2012

Prostorije CK13 napadnute su ukupno šest puta u toku 2011. godine, a počinioci ni u jednom slučaju nisu pronađeni

Nepoznati počinioci razbili su noćas ciglama šest prozora na zgradi Omladinskog kulturnog centra CK 13 u širem centru Novog Sada, potvrđeno je agenciji Beta u tom alternativnom kulturnom centru.

U napadu niko nije povređen, jer u tom momentu nije bilo dešavanja u Omladinskom centru. Policija je izvršila uviđaj i sačinila zapisnik, kazali su predstavnici CK 13.

Napadi na ovaj alternativni kulturni centar učestali su u prošloj godini, a poslednji se desio krajem novembra, kada su nepoznati počinioci betonskim blokovima i ciglama polupali dva prozora na zgradi. Prostorije CK13 napadnute su ukupno šest puta u toku 2011. godine, a počinioci ni u jednom slučaju nisu pronađeni. Zgrada ovog kulturnog centra u više navrata bila je išarana grafitima mržnje, a u septembru je bačeno i nekoliko „molotovljevih koktela” u dvorište CK 13.

Omladinski centar CK13 je saopštio da će nastaviti sa svojim aktivnostima, bez obzira na napade.

Sinoć je bilo pojačano i policijsko obezbeđenje ispred novosadske kasarne „Arčibald Rajs“, zbog dojave da bi pripadnici ekstremističkih, klerofašističkih i neonacističkih grupa mogli da napadnu aktiviste Društvenog centra, koji su od dela kasarne 22. decembra samoinicijativno napravili alternativni kulturni centar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!