Poljoprivrednicima 131 milion dinara

29 apr 2015

Ukupna vrednost investicija je 131 milion dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je danas ugovore sa korisnicima bespovratnih sredstva za podizanje protivgradnih mreža i za male prerađivačke kapacitete.

Ukupna vrednost investicija po dodeljenim ugovorima je 131 milion dinara, a sredstva je dobio 91 poljoprivredni proizvgođač iz Vojvodine.

Resorni sekretar Branislav Bogaroški je rekao prilikom potpisivanja ugovora da je interesovanje za konkurse tog sekretarijata veće u odnosu na ranije godine, čemu je doprinelo i predstavljanje mera i programa poljoprivrednicima širom Vojvodine.

„S obzirom na iskazano interesovanje za konkurs za male prerađivačke kapacitete, gde smo od predviđenih 70 miliona dinara, po ugovorima već dodelili oko 66 miliona, pokušaćemo da u rebalansu budžeta obezbedimo dodatna sredstva, i da eventualno u drugoj polovini godine još jednom raspišemo taj konkurs“, kazao je Bogaroški.

Dodao je da je najveće interesovanje bilo za sredstva za preradu voća, povrća i hladnjače, te da je ostalo još oko četiri miliona dinara za preradu lekovitog i začinskog bilja i uljarica.

Bogaroški je rekao da će sa danas dodeljenim ugovorima pod protivgradnim mrežama u Vojvodini biti još 85 hektara voćnjaka.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!