Policija traga za napadačem iz gradskog autobusa

12 Jun 2012

Nepoznati mladić iz čista mira nasrnuo na braću u gradskom autobusu: mlađeg udarao pesnicama u glavu, a starijeg ubo nožem u grudi

Novosadska policija još uvek traga za nepoznatim mlađim muškarcem koji je u gradskom autobusu nožem ranio A.H. (31), nakon što je pre toga nasrnuo na brata žrtve F.P. (23).

„Još uvek tragamo za napadačem”, kazali su novinarima u policiji i dodali da identitet napadača još nije utvrđen.

A.H. je ranjen u grudni koš i smešten je u Institut za plućne bolesti, gde je operisan i uskoro će biti pušten kući, rečeno je agenciji Beta u toj medicinskoj ustanovi.

Majka napadnutih mladića Hajrija Petronijević ispričala je agenciji Beta da su njeni sinovi prošle srede napadnuti „iz čista mira”, dok su mirno sedeli u gradskom autobusu i razgovarali.

„Jedan mladić koji je delovao kao da je drogiran, došao je do njih i počeo da udara pesnicom mlađeg sina po glavi, nakon čega je stariji brat skočio da ga brani. Napadač je tada izvukao nož i ubo mog starijeg sina u grudi, a potom je lagano išetao iz autobusa”, navela je Petronijevićeva.

„Većina putnika je odmah izašla iz autobusa, a nekoliko žena je ostalo i pokušalo da dobije hitnu pomoć. Jedna mlađa žena je istrčala na drum i zaustavila pik-ap, u koji je ubacila obojicu momaka”, ispričala je majka.

Dodala je da je mlađem sinu, koga je nepoznati mlađi muškarac prvog napao, pre devet godina pukao krvni sud u glavi i navela da su mu sada konstatovane lakše telesne povrede po licu i po glavi.

U Javnom Gradskom saobraćajnom preduzeću kazali su da žale zbog ovog incidenta i apelovali na nadležne da učine sve da pronađu počinioca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!